MARILYN. Život u slikama – Iris Illyrica

MARILYN. Život u slikama

MARIA HESSE

Autor MARIA HESSE
Prevoditelj/ica Adi Tufek
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2022.
ISBN ISBN 978-953-8169-50-2
Uvez Tvrdi
Broj stranica 184
Format 16 x 23 cm
Cijena 23.99 € | 180,75 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 36€ (271,25 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

AKO NE MOGU BITI ONO ŠTO ZAISTA JESAM, KAKVOG SMISLA IMA DA BUDEM IŠTA DRUGO?

Marilyn Monroe nije bila samo filmska glumica, nego i pop-ikona svoga vremena, vrsna komičarka i kultni simbol Hollywooda. Njezina šokantna sudbina i prerano ugasli život još uvijek u mnogima izazivaju tugu i, premda će biti zapamćena po brojnim skandalima i aferama, zauvijek će je pratiti glas jedne od najljepših žena na svijetu.

Rođena kao Norma Jeane Baker, Marilyn je svoje teško, neobično i tužno djetinjstvo provela po raznim sirotištima i u mnogim udomiteljskim obiteljima. Iako napuštena i usamljena, odmalena je sanjala da će postati glumica i taj joj se san naposljetku ostvario. Međutim, ni njezin je odrasli život nije previše mazio.

Usprkos nadljudskoj snazi i trudu da se proslavi kao ozbiljna glumica, njezina je karijera bila obilježena ulogama trofejnih žena i glupavih plavuša. Ponižavana i iskorištavana od mnogih, čak i u brojnim ljubavnim vezama i brakovima, Marilyn se nastavila boriti za sebe i za svoje ideale. Premda to nije željela, zahvaljujući iznimnoj ljepoti, platinastoj boji kose i otvorenosti prema vlastitoj seksualnosti postala je seks-simbol Hollywooda.

Kao jedna od najkontroverznijih ličnosti prošloga stoljeća mnogima je i danas inspiracija u umjetničkim djelima, fotografiji i na filmu. María Hesse, koja nas je svojim umijećem već osvojila u Fridi Kahlo Bowiejupovest će nas na dirljivo i dramatično putovanje kroz usamljenost i borbu svjetske ikone Marilyn Monroe, koje su njezine vrhunske ilustracije tako pomno i emotivno dočarale.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"

Ocjena irisillyrica.com na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 11 recenzije.