HESSE KOMPLET – Frida Kahlo + Bowie + Marilyn – Iris Illyrica

HESSE KOMPLET – Frida Kahlo + Bowie + Marilyn

MARIA HESSE

Autor MARIA HESSE
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina
ISBN
Uvez
Broj stranica
Format
Cijena 63.54 € | 478,74 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 36€ (271,25 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

María Hesse (Seviljanka po odabiru, 1982.) postala je ilustratorica sa šest godina. Ona toga još nije bila svjesna, ali zato njezina profesorica i majka jesu. Mnogo godina poslije, nakon što je završila studij odgoja djece s posebnim potrebama, uhvatila se olovke i upustila u svijet profesionalne ilustracije. Radila je kao ilustratorica za razne izdavačke kuće, časopise i trgovačke brendove, a njezini su radovi prikazani na različitim izložbama. Nakon izvanrednog uspjeha njezine prve ilustrirane knjige, Frida Kahlo. Život u slikama, koja je prevedena na 16 jezika i osvojila Nagradu Brazilske državne zaklade za knjige za djecu i mlade, objavila je knjigu Bowie. Život u slikama, a 2019. Užitak. Knjiga Marilyn. Život u slikama njezina je posljednja knjiga. Djela su joj objavljena u 19 zemalja.

Nijedna slikarica nije ostavila traga u svjetskoj umjetnosti i popularnoj kulturi kao Frida Kahlo. Fridina magična osobnost nikoga ne ostavlja ravnodušnim, njezina neobična ljepota i osebujan stil osvajaju poput egzotičnog cvijeta, a slike progovaraju jezikom boli i samoće koje svako srce razumije.

David Bowie nije samo pjevač koji je prodao 136 milijuna albuma ni umjetnik koji je eksperimentirao s brojnim glazbenim stilovima i definirao pop-kulturu. Bowiejeva duga umjetnička karijera nerazmrsivo je isprepletena s njegovom osobnom biografijom. Ova knjiga progovara o svim aspektima života ovog jedinstvenog „izvanzemaljca“ te brojnim enigmama i anegdotama koje se uz njega vežu.

Marilyn Monroe nije bila samo filmska glumica, nego i pop-ikona svoga vremena, vrsna komičarka i kultni simbol Hollywooda. Njezina

šokantna sudbina i prerano ugasli život još uvijek u mnogima izazivaju tugu i, premda će biti zapamćena po brojnim skandalima i aferama, zauvijek će je pratiti glas jedne od najljepših žena na svijetu.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"

Ocjena irisillyrica.com na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 11 recenzije.