HESSE KOMPLET – Frida Kahlo + Bowie + Marilyn – Iris Illyrica

HESSE KOMPLET – Frida Kahlo + Bowie + Marilyn

MARIA HESSE

Autor MARIA HESSE
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina
ISBN
Uvez
Broj stranica
Format
Cijena 63.54 € | 478,74 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

María Hesse (Seviljanka po odabiru, 1982.) postala je ilustratorica sa šest godina. Ona toga još nije bila svjesna, ali zato njezina profesorica i majka jesu. Mnogo godina poslije, nakon što je završila studij odgoja djece s posebnim potrebama, uhvatila se olovke i upustila u svijet profesionalne ilustracije. Radila je kao ilustratorica za razne izdavačke kuće, časopise i trgovačke brendove, a njezini su radovi prikazani na različitim izložbama. Nakon izvanrednog uspjeha njezine prve ilustrirane knjige, Frida Kahlo. Život u slikama, koja je prevedena na 16 jezika i osvojila Nagradu Brazilske državne zaklade za knjige za djecu i mlade, objavila je knjigu Bowie. Život u slikama, a 2019. Užitak. Knjiga Marilyn. Život u slikama njezina je posljednja knjiga. Djela su joj objavljena u 19 zemalja.

Nijedna slikarica nije ostavila traga u svjetskoj umjetnosti i popularnoj kulturi kao Frida Kahlo. Fridina magična osobnost nikoga ne ostavlja ravnodušnim, njezina neobična ljepota i osebujan stil osvajaju poput egzotičnog cvijeta, a slike progovaraju jezikom boli i samoće koje svako srce razumije.

David Bowie nije samo pjevač koji je prodao 136 milijuna albuma ni umjetnik koji je eksperimentirao s brojnim glazbenim stilovima i definirao pop-kulturu. Bowiejeva duga umjetnička karijera nerazmrsivo je isprepletena s njegovom osobnom biografijom. Ova knjiga progovara o svim aspektima života ovog jedinstvenog „izvanzemaljca“ te brojnim enigmama i anegdotama koje se uz njega vežu.

Marilyn Monroe nije bila samo filmska glumica, nego i pop-ikona svoga vremena, vrsna komičarka i kultni simbol Hollywooda. Njezina

šokantna sudbina i prerano ugasli život još uvijek u mnogima izazivaju tugu i, premda će biti zapamćena po brojnim skandalima i aferama, zauvijek će je pratiti glas jedne od najljepših žena na svijetu.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"