BOWIE. ŽIVOT U SLIKAMA – Iris Illyrica

BOWIE. ŽIVOT U SLIKAMA

MARIA HESSE

Autor MARIA HESSE
Prevoditelj/ica Ivana Glavaš Bakija
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2021.
ISBN 978-953-8169-37-3
Uvez TVRDI
Broj stranica 168
Format 16 cm x 23 cm
Cijena 19.78 € | 149,03 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

“NISAM VJERAN NIJEDNOM STILU. JEDNOSTAVNO ODABEREM ONAJ KOJIM MOGU IZRAZITI ONO ŠTO ŽELIM U ODREĐENOM TRENUTKU.”

David Bowie nije samo pjevač koji je prodao 136 milijuna albuma ni umjetnik koji je eksperimentirao s brojnim glazbenim stilovima i definirao pop-kulturu.
Riječima njegova biografa Davida Buckleyja, Bowie je „promijenio više života od bilo koje druge javne ličnosti”. Preispitujući pravila glazbe i rušeći granice između žanrova u pjesmama poput Starman i Space Oddity, nametnuo se kao ikona svoje generacije te postao vrelo inspiracije brojnim glazbenicima svog vremena, ali i budućnosti, a njegovo kameleonsko mijenjanje alter ega poput Ziggyja Stardusta ili Thin White Dukea redefiniralo je pojam scenskog identiteta.

Bowiejeva duga umjetnička karijera nerazmrsivo je isprepletena s njegovom osobnom biografijom. Ova knjiga progovara o svim aspektima života ovog jedinstvenog „izvanzemaljca“ te brojnim enigmama i anegdotama koje se uz njega vežu. Poput drevnih hijeroglifa, David Bowie je misterij u koji svi želimo proniknuti, a Maríji Hesse i Franu Ruizu to je uspjelo. Autorica dirljive knjige o Fridi Kahlo koja je osvojila čitatelje ni ovoga puta nije razočarala, a njezine su ilustracije vješto dočarale neuhvatljivu prirodu kameleona rođenog kao David Robert Jones, koji je još jednom uskrsnuo u tekstu Frana Ruiza.

“Dodatna doza simpatije kao i estetska razina sinestezije slike i priče ovog djela postiže se ilustracijama Maríe Hesse koje ponekad jednostavno dočaravaju stil određenog vremenskog razdoblja i Bowiejeve faze u istom, a ponekad služe za dočaravanje emocije, scene ili odnosa. Čitatelj u ovoj knjizi može naći cjelovitu priču o životu Davida Roberta Jonesa, rođenju Davida Bowieja i njegovom usponu ka cjelovitom i svestranom umjetniku. Glazbeniku, glumcu, slikaru.” (Juraj Dukić: “Bowie: Život u slikama”, Soundguardian, 23. 9. 2021)
Cijeli članak pročitajte ovdje.

“Ova knjiga progovara o svim aspektima života ovog jedinstvenog “izvanzemaljca” te brojnim enigmama i anegdotama koje se uz njega vežu. Poput drevnih hijeroglifa, David Bowie je misterij u koji svi želimo proniknuti, a Maríji Hesse i Franu Ruizu to je uspjelo.” (Barbara Grgić: “‘Bowie: Život u slikama’: Čovjek koji je promijenio više života od bilo koje druge javne ličnosti”, Beli Zagreb Grad, 2. 9. 2021.)
Cijeli članak pročitajte ovdje.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"