BENEDETTI KOMPLET – Primirje + Talog kave – Iris Illyrica

BENEDETTI KOMPLET – Primirje + Talog kave

MARIO BENEDETTI

Autor MARIO BENEDETTI
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina
ISBN
Uvez
Broj stranica
Format
Cijena 34.24 € | 257,98 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

MARIO BENEDETTI (1920. – 2009.) istaknuti je urugvajski pjesnik, prozaist, dramaturg i esejist, jedan od najznačajnijih latinoameričkih književnika 20. stoljeća. Napisao je više od 80 knjiga i ostavio neizbrisiv trag u hispanskom kulturnom krugu. Njegova su djela prevedena na više od 20 jezika.
Brojni Benedettijevi romani, Tko među nama (1953.), Primirje (1960.), Hvala na vatri (1965.), Rođendan Juana Ángela (1971.), Iščašeno proljeće (1982.) i Talog kave (1993.), polučili su velik uspjeh kod kritičara i čitatelja.

Primirje (La tregua) najznačajniji je Benedettijev roman, napisan u obliku dnevnika glavnog junaka, udovca Martína Santoméa, koji u smiraj svoga života upoznaje mladu djevojku Lauru Avellanadu i među njima se rodi ljubav. Iako isprva oprezan zbog velike razlike u godinama, uskoro se Martín prepušta neočekivanoj sreći i doživljava novu mladost i ispunjenje. Međutim, život ima neke druge planove…

Talog kave (La borra del café, 1993.) roman je u 48 poglavlja koji opisuje odrastanje (djetinjstvo i mladost) protagonista Claudija u glavnom urugvajskom gradu Montevideu. Sadrži niz anegdota o njegovoj obitelji, prvim ljubavima, seksualnim iskustvima, prijateljstvima, gubicima te životnim odabirima, koji su isprepleteni elementima fantastike u maniri magičnog realizma. Roman obiluje humorom, toplom ironijom te brojnim piščevim refleksijama o životu i stvarnosti.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"