DO KRAJA SVIJETA I NATRAG – Iris Illyrica

DO KRAJA SVIJETA I NATRAG

RIANA PETANJEK

Autor RIANA PETANJEK
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2022
ISBN ISBN 978-953-8169-42-7
Uvez Meki
Broj stranica 236
Format 23 x 16
Cijena 19.78 € | 149,03 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

Šest je godina prošlo od objave Rianina literarnog prvijenca Slane banane, u kojem je čitatelje oduševila zgodama sa svog dvogodišnjeg putovanja po svijetu. O popularnosti knjige govori i činjenica da su dva izdanja potpuno rasprodana, a treće je u prodaji.

Dok ostatak svijeta potresaju vijesti o prvim slučajevima koronavirusa koji napreduje iz Azije prema Europi, u Južnoj Americi je ljeto i bliži se vrijeme karnevala, a pomisao na globalno zatvaranje granica još se uvijek čini kao nevjerojatna mogućnost u koju svi odbijaju vjerovati.

Šareni kontinent na kojem i danas žive potomci drevnih naroda ostavlja bez daha slojevitošću i raznovrsnošću svojih prirodnih i kulturnih ljepota. Samo su rijetki spremni uputiti se na misiju istraživanja nepoznatog i uranjanja u novo, a Riana Petanjek jedna je od njih. Ovaj put, u Do kraja svijeta i natrag, čitatelje vodi na putovanje po Južnoj Americi, a na stranicama ove knjige otkrit ćete kako žive ljudi na „kraju svijeta“, zašto je hidroelektrana Itaipu bolja od Disneylanda, koji je grad „južnoamerički New York“, kada je najbolje posjetiti najveću svjetsku slanu pustinju i još mnogo, mnogo više…

“Kvaliteta i ljepota tekstualnog dijela knjige proizlaze iz činjenice da je napisana kao poticajan križanac između vodiča za putovanje i beletrističkog štiva. To, s jedne strane, znači da u sebi sadrži mnoštvo korisnih informacija o južnoameričkim zemljama koje će svakom putniku inspiriranom ovom knjigom biti od neprocjenjive važnosti jednom kad se i sam odluči uputiti “na kraj svijeta”. (…) S druge strane, ali nimalo manje važno, narativni aspekt ovog putopisa rezultirat će osjećajima znatiželje koja ne dopušta da se čitanje lako prekine i knjiga ispusti iz ruku. Glavni nedostatak mnogih suhoparnih putopisa tako je ovdje izbjegnut, prvenstveno zato što se autorski glas ne zanosi idejom da samo opisuje viđene ljepote ili naprosto kvantitativno pobroji sve podatke nužne za put.” (“Pronašli smo idealno ljetno štivo. Ovaj fotoputopis domaće autorice nas je oduševio”, Super 1, 15. 7. 2022.)
Cijeli članak pročitajte ovdje.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Publicistika"