VUKOTRK – Iris Illyrica

VUKOTRK

KERSTIN EKMAN

Autor KERSTIN EKMAN
Prevoditelj/ica Lana Momirski
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2023.
ISBN 978-953-8169-58-8
Uvez Meki
Broj stranica 164
Format 14 x 21 cm
Regularna cijena 18.00 € | 135,62 kn
Cijena s popustom 14.40 € | 108,50 kn
Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 18,00  | 135,62 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 36€ (271,25 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

Roman Vukotrk istaknute švedske spisateljice Kerstin Ekman intiman je i zadivljujući portret prirode i ljudske psihe. Prati Ulfa Norrstiga, promišljenog i povučenog čovjeka u svojim sedamdesetima koji se miri sa starenjem i načinom na koji je živio svoj život. Roman odjekuje mudrošću i osjetljivošću duboko ukorijenjenima u prirodi, prizvanima na površinu reminiscencijama jednog čovjeka i razmišljanjima o šteti koju je čovječanstvo nanijelo Zemlji, ali i o šteti koju je on sam izazvao. Vukotrk je misteriozna i mitološka priča o maloj zajednici u gradiću Loåsenu i jednome vuku te o tome kako neočekivan susret između čovjeka i vuka ima moć promijeniti tijek života svih mještana. Ova je dirljiva priča ujedno i portret dugoga braka, nježnosti, nesuglasica i spore, svakodnevne običnosti.

Proživio sam običan život. Vjerojatno mi nije ostalo još mnogo godina. Ne s ovom anginom. No svakako je to bio običan, pa čak i dobar život. Pružena mi je nježnost. (…)

Živjeli smo običnim životom. Ja jesam.

A onda sam vidio vuka.ˮ

 

U ovom slojevitom romanu Ekman privlačnim stilom pisanja, prožetim prisnošću i neupadljivošću, vješto prikazuje odgovornost čovječanstva za svijet koji se nalazi u vremenu klimatske krize, osvješćujući je na način koji dira u srce i svijest čitatelja.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"

Ocjena irisillyrica.com na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 9 recenzije.