SUNCE NA ISTOKU ZALAZI – Iris Illyrica

SUNCE NA ISTOKU ZALAZI

SAMIR ELIAS HADDAD

Autor SAMIR ELIAS HADDAD
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2021.
ISBN 978-953-8169-41-0
Uvez Meki
Broj stranica 464
Format 16 x 23 cm
Cijena 18.45 € | 139,01 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

Sunce na istoku zalazi roman je o ljubavi prema životu, obitelji i svakodnevici davno zaboravljenog vremena. Kroz dječje oči Mahera Sabe upoznajemo Qatnu, mjesto u blizini grada Homsa opasano zidinama unutar kojih se ljudi osjećaju sigurno i zaštićeno. No ljudska lakomost i želja za vlašću mogu prodrijeti i kroz puno čvršće zidove, razoriti svaki kutak onoga što se nekada zvalo domovinom i za sobom ostaviti ništa doli pustoš.

O sirijskoj tragediji brujali su mediji diljem svijeta, svaki je detalj bio popraćen senzacionalističkim naslovima i potresnim fotografijama i svi su u jednom trenutku bili uvjereni da mogu razumjeti bol koja je snašla brojne Sirijce. Samir Elias Haddad, Sirijac sa zagrebačkom adresom i američkim državljanstvom, jedan je od onih koji su imali snage i hrabrosti ispričati kako i zašto joj se to dogodilo, na primjeru dirljive i potresne sudbine dviju sirijskih obitelji.

Haddad svojim perom čitatelju otvara vrata madafe, mjesta na koje je svatko uvijek dobrodošao, i dočekuje ga srdačnošću kakva se rijetko viđa. Nudi mu šalicu gorke, crne kave i gusti arak koji pecka na jeziku. Opija zamamnim mirisima Bliskog istoka te umiruje glazbom starog mijwiza. Zabavlja humorističnim zgodama ukućana i njihovih bližnjih, rastužuje nenadanim rastancima, zatiče neposrednošću, intrigira britkošću. Zastrašujuće vjerno, bez trunke kolebanja, prikazuje mrak koji nastane kad čizma vladajućih zakloni sunce.

Ovo je roman koji pomiče tlo pod stoljetnim uvjerenjima, svaku točku pretvara u upitnik i otvara oči pred jedinom nedvojbenom istinom: iz sirijske rane krvari cijeli svijet. Kao melem na tu ranu stavlja nadu – nadu da će sunce i na Istoku opet izaći.

 

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"