PRIČE GOSPODINA INTERNETA – Iris Illyrica

PRIČE GOSPODINA INTERNETA

LANA ROJE MILIČEVIĆ

Autor LANA ROJE MILIČEVIĆ
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2022
ISBN 9789538169434
Uvez Meki
Broj stranica 92
Format 14 cm x 21 cm
Cijena 13.14 € | 99,00 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

„Priče gospodina Interneta“ zbirka je priča koja na zabavan i duhovit, ali i poučan način educira djecu o pametnom upotrebljavanju internetskih blagodati te upozorava na opasnosti koje vrebaju one koji neoprezno ulaze u virtualni svijet. Kroz desetak priča koje na djeci razumljiv način ilustriraju različite situacije na koje treba pripaziti dok se koristimo internetom, autorica bez dociranja dijeli važne životne lekcije o neizbježnom alatu današnjice. Još jedna korisna stvar jest i “Kutak za roditelje” koji se nalazi na kraju svake priče kako bi roditelji s djecom porazgovarali i na pravi ih način usmjerili ovisno o temi.

Lana Roje Miličević diplomirana je pravnica. Ima dugogodišnje novinarsko iskustvo – novine, radio, televizija, web i teletekst te pravno iskustvo u zaštiti prava djece u elektroničkim medijima. Povremeni je predavač u dječjim vrtićima na temu medijske pismenosti. Polaznica interdisciplinarnog specijalističkog studija “Prava djece” na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Priče je ilustrirala Hana Lukas Midžić.

Knjiga je namijenjena djeci osnovnoškolske dobi.

“Knjiga je namijenjena u prvom redu djeci, okvirno od 7 do 14 godina jer, kao što sam prije spomenula, nedostaje literature na ovu temu upravo za njih. Posredno je namijenjena i roditeljima jer nakon svake priče, odnosno teme, slijedi kutak za roditelje sa sažetim informacijama i prijedlozima kako postupiti u pojedinoj situaciji. Cilj mi je bio potaknuti djecu i roditelje na zajedničko čitanje. Ono ima posebnu moć jer potiče na razmjenu mišljenja, a svi znamo koliko je komunikacija važna.” (Maja Šubarić Mahmuljin: “Knjiga je djecu potaknula da ispričaju svoja iskustva – od smiješnih do teških!”, Generacija.hr, 4. 11. 2022.)
Cijeli intervju s autoricom Lanom Roje Miličević pročitajte ovdje.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Za djecu i mlade"