PRIČA O PLAVOM STABLU – Iris Illyrica

PRIČA O PLAVOM STABLU

ANITA KOJUNDŽIĆ SMOLČIĆ

Autor ANITA KOJUNDŽIĆ SMOLČIĆ
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2021
ISBN 978-953-8169-35-9
Uvez Tvrdi
Broj stranica 48
Format 23 X 23 CM
Cijena 14.60 € | 110,00 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

Priča o Plavom stablu slikovnica je koja progovara o utjecaju koji jedno umjetničko djelo može imati na svoju okolinu, na ljude i na prostor u kojem se nalazi. Plavo stablo poznata je skulptura Vaska Lipovca koja uljepšava vizuru Splita, no neko je vrijeme bila uklonjena iz javnog prostora. Anita Kojundžić Smolčić pripovijeda priču o postavljanju, uklanjanju, pa napokon premještanju skulpture u novi prostor iz perspektive djevojčice Matee, na koju je ona ostavila snažan dojam.

Matea je djevojčica iz čije priče učimo koliko jedno umjetničko djelo može ostaviti traga u srcima onih najmlađih i kako jedna skulptura može promijeniti izgled cijele ulice ili pak dijela grada.

Uz čarobne ilustracije Hane Lukas Midžić, Priča o Plavom stablu osvojit će vaše srce, baš kao Lipovčeve skulpture.

Krajem 2021. godine “Priča o Plavom stablu” ušla je u uži krug za izbor prestižne književno-likovne nagrade “Ovca u kutiji” za najbolju slikovnicu.

Slikovnica je namijenjena djeci 6 – 10 godina.

“Osim što čitatelji Priče o plavom stablu uviđaju važnost umjetnosti, upoznaju jednog važnog umjetnika i njegov uradak, imaju priliku vidjeti i lijepe i manje lijepe događaje koje mogu zadesiti neki grad, možda baš onaj njihov. Ilustracije su posebne i neobične pa će teško proći nezapaženo pored znatiželjnih dječjih pogleda.” (Nives Matijević: “‘Priča o plavom stablu’ slikovnica je koja progovara o utjecaju koji jedno umjetničko djelo može imati na svoju okolinu, na ljude i na prostor”, Hrvatski fokus, 22. 6. 2022.)
Cijeli članak pročitajte ovdje.

 

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Za djecu i mlade"