PORTRET JEDNE DAME – Iris Illyrica

PORTRET JEDNE DAME

HENRY JAMES

Autor HENRY JAMES
Prevoditelj/ica Irena Škarica
Kategorija
Raspoloživost Dostupno
Godina 2022.
ISBN ISBN 978-953-8169-51-9
Uvez Tvrdi
Broj stranica 564
Format 16 x 23 cm
Cijena 26.50 € | 199,66 kn
Dodaj u košaricu

Brza GLS dostava: 2-5 radnih dana

Besplatna dostava iznad 33€ (250 kn) za područje Republike Hrvatske

Plaćanje karticom ili gotovinom

Opis

Portret jedne dame (The Portrait of a Lady, 1881.), ponajbolje djelo američko-britanskog romanopisca Henryja Jamesa i neupitni klasik 19. stoljeća, svojim sjajnim uvidima u dubine duša glavnih likova vješto i hrabro osvjetljava probleme ljudskog identiteta.

Prateći život Isabel Archer, mlade, inteligentne i znatiželjne Amerikanke koja dolazi u Englesku, dobiva veliko nasljedstvo od ujaka i postaje metom mnogobrojnim udvaračima, a zatim postaje žrtvom vlastitog pogrešnog izbora i naivnih osobnih ideala, ovaj roman kroz razgranatu i stilski
izbrušenu fabulu svojim raskošnim jezikom i britkim humorom propitkuje iskonske ideje osobne slobode, dužnosti, odgovornosti i izdaje.

Svojim je opisima, dijalozima i ingenioznim analizama ljudske svijesti i motivacije, uz tematizaciju svoje vječne opsesije razlikama između Starog i Novog svijeta, James u ovom remek-djelu, sad napokon dostupnom i u hrvatskom prijevodu, uspješno ispričao priču koju, bez obzira na vremensku i prostornu udaljenost od glavne junakinje, nećemo moći ispustiti iz ruku.

Knjige istog autora

Knjige iz kategorije "Beletristika"