Uvjeti dostave – Iris Illyrica

Uvjeti dostave

Naručene proizvode dostavljamo renomiranim dostavnim službama (Hrvatska pošta, GLS, HP ekspres i drugi).

Cijene dostave istaknute su na https://irisillyrica.com/ i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 36 € za područje Republike Hrvatske.

Ne primamo narudžbe pouzećem za inozemstvo. Inozemne narudžbe potrebno je platiti internet bankarstvom ili karticom prije slanja pošiljke.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest tri radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

  • dan prijama narudžbe;
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Iris Illyrice
  • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima
  • inozemne dostave za koje je potrebno više vremena.

 

Za narudžbe koje Kupac plaća putem opće uplatnice ili internet bankarstvom-rok počinje od trenutka kada Iris Illyrica primi uplatu na svoj žiro-račun, a za narudžbe koje Kupac plaća kreditnom karticom rok za dostavu nastupa 2 dana od izvršenja narudžbe.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Prodavatelj nije odgovoran za oštećenja koja se dogode u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati uslugu Kupcu i riješiti situaciju na zadovoljstvo Kupca.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi te Kupac ima 15 dana od predaje narudžbe za primitak obavijesti. Ako ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka pronađe ili pošalje zamjenska.

 

POVRAT I ZAMJENA

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: info@irisillyrica.com ili na adresu Iris Illyrica, Goranska 20a, 10010 Zagreb, u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje Kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti Kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda, već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva Kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Reklamaciju je potrebno prijaviti prodavatelju e-mailom na info@irisillyrica.com. Na način dogovoren s Prodavateljem, proizvod zajedno s izvornim računom treba vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge.

Ocjena irisillyrica.com na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 11 recenzije.