TATJANA BARAT – Iris Illyrica

TATJANA BARAT

Tatjana Barat (1988.) po struci je magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti.

Za vrijeme studija pokazala je zanimanje za feministička pitanja te je svoj rad izlagala na skupu Feministički dijalozi u Rijeci. Stručni radovi bili su joj objavljeni u studentskim časopisima The Split Mind i ŠtoRIje.

Osim iskustva rada u odgojno-obrazovnim ustanovama, ima i bogato novinarsko i lektorsko iskustvo.

Pokrenula je inicijativu „Uspješni Međimurci“ u sklopu koje putem svojih članaka predstavlja uspješne znanstvenike, liječnike, profesore, umjetnike i poduzetnike porijeklom iz Međimurja.

Kao suradnica Nove TV, sudjelovala je u radu Zadovoljna akademije, projekta #uLICEjunakinja i Čitaj između redaka. Za njihov lifestyle portal piše o temama odgoja, obrazovanja, cjeloživotnog učenja i književnosti.

Suradnica je bloga Čitaj knjigu na kojem je pokrenula rubrike „Klasik mjeseca“ i „Čitajte s djecom“, a redovito piše i o različitim vidovima najbolje domaće i svjetske književnosti. Njezino zanimanje za književne recenzije započelo je, pak, kada je na portalu Najbolje knjige osvojila nagradu za najbolju recenziju.

Surađuje i s knjižarskim lancem Hoću knjigu za koji piše tekstove za njihovu mrežnu stranicu. U prostorima knjižara redovito drži radionice za djecu koje se protežu od kreativnog pisanja do poduka o malim tajnama novinarstva.

Knjige autora