Opći uvjeti poslovanja – Iris Illyrica

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja odnose se na sve narudžbe i isporuke između Naklade Iris Illyrica i njihovih kupaca koji kupuju putem online trgovine / webshopa https://irisillyrica.com/ .
Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o trgovini, Zakonu o zaštiti potrošača, Zakonu o obveznim odnosima, Zakonu o elektroničkoj trgovini te Zakonu o elektroničkom potpisu.
Korištenjem ovih internetskih stranica Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Uvjetima kupnje.

UVJETI KUPNJE

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na našim internetskim stranicama.

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge, Goranska 20a 10020 ZAGREB, OIB: 77735338649, MBO: 97536172, a Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

https://irisillyrica.com/ je registrirana domena Iris Illyrice, obrta za intelektualne usluge.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

Minimalna narudžba je 1,00 HRK.

 

PODACI O PODUZEĆU

Iris illyrica, obrt za intelektualne usluge.

Adresa sjedišta: Goranska 20a, 10010 Zagreb
Adresa elektroničke pošte: info@irisillyrica.com

Online trgovina otvorena je za narudžbe svakim danom 0 – 24, a sve narudžbe obrađuju se radnim danom od 08.00 do 16.00 sati. Pitanja vezana uz online kupovinu možete slati na e-mail: urednistvo.iris.illyrica@gmail.com.

Obrt je upisan u obrtnički registar: Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Odjel za gospodarstvo, djelatnosti i rad, Zapoljska 1, 10000 Zagreb;

MBO: 97536172
OIB: 77735338649

Vlasnik: Ivana Glavaš Bakija

NARUČIVANJE

Naručivanje robe u Iris Illyrica TRGOVINI moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
Postupak naručivanja:
– Iris Illyrica TRGOVINA svojim Kupcima nudi svoje proizvode
– Klikom na KUPI proizvod se dodaje u košaricu.
– Gore desno na stranici online trgovine simboličan je prikaz košarice. Klikom na to polje Kupcu se prikazuju trenutačno izabrani proizvodi te po potrebi Kupac može izvršiti promjene.
– Kada je Kupac siguran da želi završiti svoju kupnju, potrebno je kliknuti opciju NARUDŽBA.
– Kupac kupnju može izvršiti kao registrirani korisnik ili kao neregistrirani korisnik, što se odabire u ovom koraku.
– Kod Specifikacije narudžbe Kupac upisuje Ime i prezime, Adresu, Broj telefona i E-mail.
– U ovom koraku Kupac mora naznačiti da prihvaća Uvjete korištenja klikom na priloženi kvadratić.
– Nakon što odabere način plaćanja, Kupac ide na sljedeći korak klikom na opciju NARUČITE, ili se vraća na prethodni korak klikom na POVRATAK.
– Kupac na e-mail prima automatiziranu potvrdu o narudžbi (Potvrda o narudžbi).
– Kupovina je realizirana onog trenutka kada Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge, primi uplatu na svoj žiro-račun.
– Slanje se potvrđuje putem e-maila, a račun se dostavlja zajedno s isporučenim proizvodom.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

U slučaju da naručeni proizvod nije na raspolaganju ili se iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti, Prodavatelj će Kupca obavijestiti (elektroničkim putem, pisanim putem ili telefonski) o navedenome. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke, otkazati narudžbu ili odabrati neki drugi proizvod.

Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, Prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 7 radnih dana od kada je nastupilo otkazivanje.
Ako Kupac odluči otkazati narudžbu prije nego što je proizvod poslan na dostavu, nikakvi troškovi neće se zaračunavati.
Ako Kupac odluči vratiti proizvod nakon što je isti zaprimio, povrat sredstava ili zamjena proizvoda bit će izvršeni u roku od 7 radnih dana po primitku konkretnog proizvoda u sjedište Prodavatelja.

NAČINI PLAĆANJA

Kupac plaćanje može izvršiti kreditnom karticom (jednokratno), općom uplatnicom ili internet-bankarstvom. U slučaju da Kupac želi platiti pouzećem, prilikom preuzimanja pošiljke plaća iznos računa dostavnoj službi.
Kreditne kartice kojima se može platiti jesu: Maestro, Visa, MasterCard i Diners.

 

 

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva online plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu enkripcijom podataka i posebnim algoritmom.

Uplate općom uplatnicom mogu se izvršiti na šalteru Hrvatske pošte, Fine, banke i sl.. Kupac također može izravno platiti na žiro-račun Prodavatelja putem internet-bankarstva.

Ako Kupac odabere način plaćanja općom uplatnicom ili internet bankarstvom, proizvod se šalje kada Iris Illyrica primi uplatu na svoj žiro-račun.

Bankovni podaci za plaćanje:
Platitelj: Ime i prezime kupca, Adresa 
Primatelj:  Iris Illyrica, Goranska 20a, 10010 ZAGREB 
Poziv na broj odobrenja: (br. narudžbe) 
Opis plaćanja: online trgovina

DOSTAVA

 

Naručene proizvode dostavljamo renomiranim dostavnim službama (Hrvatska pošta, GLS, HP ekspres i drugi).

Cijene dostave istaknute su na https://irisillyrica.com/ i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 200,00 kuna za područje Republike Hrvatske.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest tri radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

  • dan prijama narudžbe;
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Iris Illyrice
  • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

 

Za narudžbe koje Kupac plaća putem opće uplatnice ili internet bankarstvom-rok počinje od trenutka kada Iris Illyrica primi uplatu na svoj žiro-račun, a za narudžbe koje Kupac plaća kreditnom karticom rok za dostavu nastupa 2 dana od izvršenja narudžbe.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Prodavatelj nije odgovoran za oštećenja koja se dogode u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati uslugu Kupcu i riješiti situaciju na zadovoljstvo Kupca.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi te Kupac ima 15 dana od predaje narudžbe za primitak obavijesti. Ako ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka pronađe ili pošalje zamjenska.

 

POVRAT I ZAMJENA

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: info@irisillyrica.com ili na adresu Iris Illyrica, Goranska 20a, 10010 Zagreb, u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje Kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti Kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda, već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva Kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Reklamaciju je potrebno prijaviti prodavatelju e-mailom na info@irisillyrica.com. Na način dogovoren s Prodavateljem, proizvod zajedno s izvornim računom treba vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Iris Illyrica TRGOVINA obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka Kupaca tako da prikuplja samo nužne podatke o kupcima/korisnicima potrebne za ispunjenje naših obveza; informira Kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje Kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za newsletter. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Iris Illyrica TRGOVINA može prikupiti određene podatke o vašim posjetima stranici, kao što je naziv vašeg dobavljača internetskih usluga i Internet Protocol (IP) adresu preko koje pristupate Internetu; datum i vrijeme vašeg posjeta web-odredištu; dijelove stranice koje ste proučavali dok ste bili na web-odredištu i internetsku adresu web-odredišta s kojeg ste se izravno povezali na naše web-odredište. Ovi se podaci koriste za poboljšanje usluge i administraciju web-odredišta te analizu trendova.
POSLOVNA ZAŠTITA PODATAKA

Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge, posluje u skladu sa zakonom i određenim odredbama zaštite podataka. Svi djelatnici Iris Illyrice odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac može pisani prigovor podnijeti putem pošte ili e-maila. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti u roku od maksimalno 15 dana od dana kada zaprimi prigovor ili primjedbu.
Adresa za pisani prigovor: Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge, Goranska 20a, 10010 Zagreb.

E-mail za prigovor: info@irisillyrica.com
 

OSTALE ODREDBE

Iris Illyrica, obrt za intelektualne usluge, ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz online prodaju, kao i sav ostali sadržaj na https://irisillyrica.com/. Iris Illyrica nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Iris Illyrica oslobađa se svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja https://irisillyrica.com/ mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na https://irisillyrica.com/ i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. Također, Iris Illyrica oslobođena je svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje https://irisillyrica.com/.

Ocjena irisillyrica.com na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 11 recenzije.