Takvo što događa se svaki dan

Kategorija Biblioteka Čitaj knjigu
Raspoloživost dostupno
Cijena 119.00 kn
Cijena s popustom 99.00 kn
Godina 2019.
ISBN 978-953-8169-27-4
naslov izvornika Happens Every Day
uvez meki
broj stranica 252
format 21 x 13 cm

Isabel Gillies imala je život kakav bi svatko poželio – zgodnog, obrazovanog i uspješnog supruga koji je radio kao sveučilišni profesor, dva zdrava dječaka, kuću iz snova i brak pun ljubavi i razumijevanja – barem je tako mislila. U samo nekoliko mjeseci njezina su se uvjerenja pokazala pogrešnima, a grčeviti pokušaji da svoju obitelj zadrži u komadu – uzaludnima.

Takvo što događa se svaki dan – komentirala je njezina prijateljica. U emotivnoj ispovijesti simbolična naslova Gillies iskreno i bez maski progovara o nesigurnostima jedne žene, njezinim zabludama, nošenju s neočekivanim životnim preokretima i najvećoj izdaji koju je doživjela – preljubu. Knjiga Takvo što događa se svaki dan (2009.) lišena je suvišne patetike i samosažaljenja. Napisana jednostavno i neposredno, s dozom britkog humora, više nalikuje intimnom razgovoru s dobrim prijateljem nego srcedrapajućim memoarima.

Ova autobiografija američke glumice postala je bestseler New York Timesa, a čitateljima poručuje da pokušaju zapaliti svijeću umjesto da proklinju mrak te da vole svoj život čak i kad se čini da im je u potpunosti iskliznuo iz ruku, jer svaki je kraj prilika za novi početak.

Knjigu je sa engleskog prevela Marijana Pasarić. 

MALI MUŠKARCI

LOUISA MAY ALCOTT

FILMSKI KLUB

DAVID GILMOUR

HEIDI

JOHANNA SPYRI

KAKO ZAVOLJETI SEBE

BRUNO ŠIMLEŠA