Takvo što događa se svaki dan

Autor Isabel Gillies
Kategorija Publicistika
Raspoloživost dostupno
Cijena 119.00 kn
Cijena s popustom 90.00 kn
Godina 2019.
ISBN 978-953-8169-27-4
naslov izvornika Happens Every Day
uvez meki
broj stranica 252
format 21 x 13 cm

Isabel Gillies imala je život kakav bi svatko poželio – zgodnog, obrazovanog i uspješnog supruga koji je radio kao sveučilišni profesor, dva zdrava dječaka, kuću iz snova i brak pun ljubavi i razumijevanja – barem je tako mislila. U samo nekoliko mjeseci njezina su se uvjerenja pokazala pogrešnima, a grčeviti pokušaji da svoju obitelj zadrži u komadu – uzaludnima.

Takvo što događa se svaki dan – komentirala je njezina prijateljica. U emotivnoj ispovijesti simbolična naslova Gillies iskreno i bez maski progovara o nesigurnostima jedne žene, njezinim zabludama, nošenju s neočekivanim životnim preokretima i najvećoj izdaji koju je doživjela – preljubu. Knjiga Takvo što događa se svaki dan (2009.) lišena je suvišne patetike i samosažaljenja. Napisana jednostavno i neposredno, s dozom britkog humora, više nalikuje intimnom razgovoru s dobrim prijateljem nego srcedrapajućim memoarima.

Ova autobiografija američke glumice postala je bestseler New York Timesa, a čitateljima poručuje da pokušaju zapaliti svijeću umjesto da proklinju mrak te da vole svoj život čak i kad se čini da im je u potpunosti iskliznuo iz ruku, jer svaki je kraj prilika za novi početak.

Knjigu je sa engleskog prevela Marijana Pasarić. 

DO KRAJA SVIJETA I NATRAG

RIANA PETANJEK

Trip za djecu

Flea (Michael Balzary)

KAKO ZAVOLJETI SEBE

BRUNO ŠIMLEŠA