DJEČACI GOSPOĐE JO

Autor LOUISA MAY ALCOTT
Kategorija Beletristika, Za djecu i mlade
Raspoloživost dostupno
Cijena 139.00 kn
Cijena s popustom 115.00 kn
Godina 2021.
ISBN 978-953-8169-39-7
naslov izvornika Jo's Boys
uvez tvrdi
broj stranica 248
format 16 cm x 23 cm

Louisa May Alcott, Dječaci gospođe Jo

Nakon Malih žena (1868.) i Malih muškaraca (1871.), iako u teškom zdravstvenom stanju, Louisa May Alcott za svoje je čitatelje uspjela napisati i posljednji nastavak trilogije – Dječake gospođe Jo (1886.).

U Dječacima gospođe Jo čitamo o čaroliji kojom su se nestašni, odrpani siročići prometnuli u vrijedne i čestite mladiće, osobito brižne prema svojim malim prijateljicama, a maštanja gospođe Jo o budućnosti njezine zaigrane vojske bude u čitatelju želju da i sam sazna kamo su se djenuli maleni osobenjaci.

Nadareni glazbenik Nat, nabusiti, ali srčani Dan, hrabri i požrtvovni Emil i ostali dječaci koji su u okrilju Plumfielda rasli, sazrijevali, učili i radili pod paskom brižne ravnateljice Jo i mudrog profesora Bhaera, sada su deset godina stariji. Mnogo se toga promijenilo, ali nježna naklonost i obilje zahvalnosti koju su gajili prema Bhaerovima još uvijek su važan dio njihovih života, a gospođa Jo nastavlja ih pratiti na putu k ostvarenju njihovih snova.

Iako se svesrdno trudila pripremiti ih na sve izazove koji ih čekaju u samostalnom životu, njezini dječaci nisu pošteđeni brodoloma i razočarenja. Neki od njih dobrano će uzdrmati temelje Joine kule u zraku, ali brižnu majku Bhaer ne napušta nada.

U njezinu je liku autorica utjelovila beskrajnu majčinsku ljubav i strpljenje kojima se trudi očuvati toplinu i radost obiteljskog doma, a dogodovštinama njezinih mladića zaključuje dirljivu priču o obitelji March, kojoj se generacije i generacije čitatelja već desetljećima vraćaju.

Knjigu je s engleskog prevela Irena Škarica
 

MALI MUŠKARCI

LOUISA MAY ALCOTT

Male žene

LOUISA MAY ALCOTT

MALI MUŠKARCI

LOUISA MAY ALCOTT

Male žene

LOUISA MAY ALCOTT